Ben jij verzekerd tegen cyberrisico’s?

Sinds 1 januari 2016 geldt de meldplicht datalekken. Deze meldplicht houdt in dat organisaties (zowel bedrijven als overheden) direct een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra zij een ernstig datalek hebben. Het onderzoeken van een datalek en de juridische afwikkeling hiervan kan aanzienlijke kosten met zich mee brengen.

MKB’ers vormen een aantrekkelijke prooi voor cybercriminelen omdat er bij hen meer te halen valt dan bij de gemiddelde consument. De meeste ondernemers hebben hun cybersecurity echter niet
beter geregeld dan de gemiddelde consument!

 

Beschik je over persoons- of betaalkaartgegevens van jouw relaties of verwerk jij grote hoeveelheden gegevens van derden? Beschik je over medische gegevens? Of zijn jouw systemen gekoppeld met die van andere organisaties? Dan loop je waarschijnlijk aansprakelijkheidsrisico’s die op de traditionele aansprakelijkheid verzekeringen niet of nauwelijks zijn gedekt. Je doet er verstandig aan om in kaart te (laten) brengen welke aansprakelijkheidsrisico’s je loopt en in hoeverre deze risico’s zijn afgedekt met een verzekering.

 

Cyber en Data Risks verzekering
Wij bieden daarom de Cyber & Data Risks verzekering aan. Deze verzekering biedt dekking tegen de gevolgen van inbreuk op data. Een incident waarbij gevoelige, beschermde of vertrouwelijke gegevens gekopieerd, overgedragen, gestolen of gebruikt worden door een persoon die niet bevoegd is om deze handelingen uit te voeren.

Met de Cyber en Data Risks verzekering is jouw onderneming in één klap verzekerd tegen:

  • Systeeminbraak
  • Diefstal van privacygevoelige gegevens
  • Gehackte telefooncentrale
  • Hacking
  • Afpersing
  • Omzetverlies door cyberaanvallen

Zorg dat het niet te laat is en laat je adviseren. Wij helpen je hier graag mee! Wil je een adviesgesprek of een offerte? Neem dan gerust contact met ons via onderstaande contactgegevens.