Reisverzekering voor vakantie in Nederland?

Lekker op vakantie in eigen land, steeds meer Nederlanders kiezen daarvoor. Maar heb je voor zo'n binnenlandse vakantie eigenlijk een reisverzekering nodig? Voor bepaalde vakantierisico's wel, voor andere niet.

 

Het aantal binnenlandse vakanties is vorig jaar met 3 procent gestegen. Bijna de helft van de vakantiegangers bleef in eigen land. De mooie zomer van 2016 is daarvoor een van de verklaringen. Daarnaast slaan vakantiegangers Griekenland over vanwege de vluchtelingencrisis en Turkije, Tunesië en Egypte vanwege de kans op een aanslag. Voor 45 procent van de Nederlanders is terreurdreiging een belangrijke reden is om een vakantiebestemming te mijden.

 

Welke risico's verzekeren?
Ook als je op vakantie gaat in eigen land loop je bepaalde risico's en het is goed om daarvoor een reisverzekering af te sluiten. Je bagage is dan verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadigingen. Soms kun je kiezen uit verschillende verzekerde bedragen. Reis je met weinig bagage, dan kun je de laagste dekking nemen. Let op: bij de ZLM heb je hierin geen keuze.  Moet je een geboekte trip door omstandigheden annuleren? Dan biedt de annuleringsverzekering uitkomst. Het is niet nodig om medische kosten mee te verzekeren als je in Nederland blijft. Daarvoor heb je je zorgverzekering al.

 

Dagje weg
Een dagje weg in eigen land, waarbij u 's ochtends vertrekt en 's avonds weer thuis bent, is niet verzekerd. Een dagje weg in het buitenland wel.

 

Kortlopend of doorlopend
Ga je vaker op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger en handiger dan een kortlopende reisverzekering. Het omslagpunt ligt op ongeveer vier weken. Omdat u met een doorlopende reisverzekering al je vakanties verzekert, doe je er goed aan een dekking te kiezen waarmee je de risico's van al je vakantiebestemmingen afdekt. Bijvoorbeeld door wintersportdekking te nemen.

 

Wil je weten welke reisverzekering bij jouw situatie past? We helpen je er graag bij!