Lenen

Direct lenen en daarom snel een aanvraag voor een lening indienen: ook als je spoedig een krediet nodig hebt, is het belangrijk om eerst goed te kijken of het aangaan van een lening wel binnen jouw budget past. Je moet immers aflossing én rente betalen. Sommige aanbieders brengen je, naast de te betalen rente, ook nog eens andere kosten in rekening. Belangrijke zaken om te weten, voordat je tot de aanvraag van een lening overgaat.

 

Waarom zou je een lening afsluiten?

Je sluit een lening af met een bepaald doel. Dit noemen wij het bestedingsdoel. Het kan zijn dat je wilt verhuizen en jouw woning met verlies verkoopt. Je wordt dan geconfronteerd met een restschuld. Een kredietvorm, waarbij is toegestaan dat de te betalen rente fiscaal aftrekbaar is, kan wellicht een goede keuze zijn. Het kan ook voorkomen dat je regelmatig geld wilt opnemen, waarbij je de afgeloste bedragen weer wilt kunnen opnemen. Flexibiliteit is dan gewenst, maar in hoeverre zijn daar ook risico’s aan verbonden? Daarnaast kan het voorkomen dat je een kleine verbouwing wilt doen. Als je de hypotheek hiervoor wilt verhogen, komen daar altijd kosten bij. Je hebt dan wel een lagere rente, maar door de kosten die je moet maken wordt het minder aantrekkelijk. Een persoonlijke lening met als bestedingsdoel de (verbouwing) eigen woning, kan dan een betere optie zijn. De rente is ook hier (onder voorwaarden) fiscaal aftrekbaar.

 

Wij geven je graag persoonlijk advies over onze kredietmogelijkheden, waarbij onze mogelijkheden als onafhankelijk adviseur niet worden beperkt tot bepaalde geldverstrekkers.