Autoverzekering

Brandstof, wegenbelasting, onderhoud, je autokosten kunnen flink oplopen. Daarom wil je de premie van je autoverzekering laag houden. Daarnaast vind je het ook belangrijk dat je bij een schade snel en goed wordt geholpen, zodat je zonder zorgen de weg op kunt. Wij willen je graag helpen bij het vinden van een voordelige en betrouwbare verzekering voor je auto.

 

Welke dekking past er bij jouw auto?

Je kunt je auto op verschillende manieren verzekeren. In Nederland is het verplicht om de auto minimaal WA te verzekeren. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Hierbij wordt alleen schade aan anderen vergoed. Wanneer de dagwaarde van je auto laag is, is dit de interessantste optie! Zo voorkom je dat je niet betaalt voor een uitgebreide dekking waar je uiteindelijk weinig aan hebt.

 

Heb je een (redelijk) nieuwe auto of is je auto (voor jou) veel geld waard, dan ligt het voor de hand om de auto Allrisk te verzekeren. Bij deze dekking is zowel schade aan anderen als aan jouw eigen auto gedekt. In de meeste gevallen ook nog eens zonder of met een verlaagd eigen risico! Bijvoorbeeld als je jouw auto bij een samenwerkend bedrijf laat repareren. Op basis van met name de waarde van jouw auto, het aantal schadevrije jaren dat je hebt en de geoffreerde premie kunnen wij je adviseren om voor deze dekking te kiezen.

 

Naast WA en Allrisk is er nog een derde dekking mogelijk: WA Beperkt Casco. Deze tussenoplossing dekt, naast schade aan anderen, ook schades als ruitbreuk, diefstal en brand. Er is onder andere geen dekking voor schade aan de eigen auto door een botsing met een paaltje of vandalisme. In het schema hieronder kun je terugvinden wat er exact per dekking is verzekerd.

 

 

WA

WA Beperkt Casco

Allrisk

schade aan anderen

 

 

 

materiële schade tot € 2.500.000,-

 

 

letselschade tot € 5.600.000,-

 ✓ 

 

 

 

 

 

 

schade aan je eigen auto

 

 

 

diefstal, inbraak en joyriding

 

 

ruitbreuk

 

 

brand

 

 

storm en hagel

 

 

botsing met dieren

 

 

vandalisme

 

botsen, slippen en omslaan

 

aanrijding met anderen

 

te water raken

 

andere schadeoorzaken

 

 

Aanvullende dekkingen

Als je eenmaal een keuze voor een dekking heeft gemaakt, is het mogelijk om de verzekering verder naar jouw wensen te optimaliseren. Ondanks dat wij hopen dat jij er nooit mee te maken krijgen, is het in ieder geval belangrijk om na te gaan hoe bestuurder en passagiers bij een ongeluk zijn verzekerd! Denk hierbij aan medische kosten, inkomensschade, huishoudelijke hulp en uitvaartkosten. En hoe geruststellend vind je de gedachte dat de zorgen voor het verhalen van schade op de tegenpartij uit jouw handen wordt genomen? Het aanbod aanvullende dekkingen verschilt per verzekeraar. Ook daarom zijn wij je graag van dienst om hierover uitleg en advies te geven.