Uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering kunnen de kosten voor een uitvaart betaald worden. Een geruststellende gedachte, waarbij je jouw nabestaanden niet achterlaat met de hoge kosten van een uitvaart. Een uitvaartverzekering afsluiten is zeker niet altijd nodig. Jouw uitvaart kan bijvoorbeeld ook van spaargeld betaald worden. Toch zijn er goede redenen te bedenken om wel een uitvaartverzekering af te sluiten. Zo staat tegenover het betalen van de verzekeringspremie de zekerheid dat jouw uitvaart wordt betaald. 

 

Welke uitvaartverzekering past bij jou?

Ook de uitvaartverzekering kent verschillende varianten. Het belangrijkste onderscheid wordt gemaakt in de manier waarop er wordt uitgekeerd, in geld of in diensten. Bij een kapitaal uitvaartverzekering hebben de nabestaanden de volledige vrijheid over het te besteden bedrag. Daarnaast staat in de voorwaarden niet vast hoe de uitvaart wordt ingericht en wie de uitvaart verzorgd. Bij deze variant is het belangrijk te beseffen dat het verzekerd bedrag zodanig wordt gekozen dat deze toereikend is op het moment van overlijden.  

 

Als je het een fijne gedachte vindt dat je nabestaanden het regelwerk van jouw uitvaart uit handen wordt genomen, kan je kiezen voor een natura uitvaartverzekering. De uitvaart wordt bij deze variant precies zo geregeld als in de polis staat vermeld. Nabestaanden hoeven geen extra kosten te betalen.

 

Naast bovengenoemde varianten zijn er ook combinaties mogelijk, waarbij er bijvoorbeeld bovenop de standaard uitvaartverzorging een bedrag vrij komt om aanvullende wensen van je nabestaanden in te vullen. 

 

Wij willen graag samen met jou bekijken of een uitvaartverzekering voor jou nut heeft én welke het best bij jouw wensen aansluit.