Personeelsverzekeringen

Zij zijn het die met hun kennis en vaardigheden onmisbaar zijn voor de continuïteit van de onderneming. Als ondernemer doe je er daarom goed aan deze mensen aan jouw bedrijf te binden. Aan de andere kant zorgt personeel ook voor extra risico’s. Als het personeel fouten maakt, is het bedrijf aansprakelijk voor de ontstane schade. Ook kan een werknemer langdurig ziek worden, waardoor je als ondernemer extra kosten moet maken om geen omzetverlies te lijden.

 

Het binden van personeel aan jouw bedrijf

Het meeste personeel is niet alleen geïnteresseerd in een goed salaris. Om hen aan je te binden, moet je meer bieden. Dit doe je door het aanbieden van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, uitdagende werkzaamheden en goede mogelijkheden om zichzelf te blijven ontwikkelen. Ook het scheppen van een prettige werksfeer is belangrijk. 

 

Als onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden kun je het personeel aantrekkelijke verzekeringen aanbieden. Denk hierbij aan een zorgverzekering met collectiviteitskorting en uitgebreide voorwaarden.

 

Het afdekken van het werknemersrisico

Een goed preventiebeleid verkleint de kans op risico’s aanzienlijk. Echter kun je hiermee niet alle risico’s uitsluiten. Een werknemer kan buiten jouw invloedsterrein betrokken raken bij een ongeluk of schade veroorzaken. Zeker bij letselschade kunnen hier enorme bedragen mee gemoeid zijn.

 

Risico’s die je als ondernemer niet zelf kan of wil dragen, kun je via een verzekering overdragen aan een verzekeraar. Helaas bestaat er niet één personeelsverzekering die alles omvat. Ook hier komt onze rol als adviseur goed van pas. Samen met jou stellen we vast welke risico’s je wilt en welke je wettelijk gezien moet verzekeren. Uit het brede aanbod van verzekeringsproducten gaan wij na welke het beste aansluit op jouw behoeften.