Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Zeker als jongere ondernemer sta je er niet snel bij stil, maar wat zijn voor jou de gevolgen als je door ziekte of ongeval je werkzaamheden (gedeeltelijk) niet meer kan uitvoeren? Deze vraag kan je jezelf niet vroeg genoeg stellen! Als ondernemer zet je namelijk jouw zakelijke en privé vermogen op het spel wanneer je niets regelt voor het geval dat je arbeidsongeschikt wordt.

 

Als het bedrijf beëindigd moet worden en je zelf niet meer in jouw inkomen kan voorzien, dan is er in tegenstelling tot iemand in loondienst geen ziektewetverzekering of Wet naar Inkomen en Arbeid (WIA) waar je in aanmerking komt voor een uitkering. Hooguit is er recht op de Wet werk en Bijstand (WWB). Heb je een partner met eigen inkomen, dan ontvang je zelfs geen bijstand en wordt je geacht samen van dit partnerinkomen rond te komen. Mocht er wel recht op bijstand bestaan, dan is deze uitkering laag. Zo laag dat de hypotheek er vaak niet eens van betaald kan worden.


Daarom is het voor zelfstandigen, directeur-grootaandeelhouders (DGA’S) en vrije beroepsbeoefenaars zinvol een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Met deze verzekering wordt het wegvallen van het inkomen door een uitkering opgevangen waarmee het risico op inkomensverlies wordt beperkt.

 

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is er in verschillende varianten. Of je nu al jaren onderneemt of net begonnen bent, voor iedereen hebben wij een geschikte oplossing. Omdat deze verzekering maatwerk vereist, willen we je in een persoonlijk gesprek graag verder informeren over de vele mogelijkheden ervan.