Inventaris/goederen verzekering

Met de juiste preventieve maatregelen verklein je de kans op brand en diefstal. Ons kantoor kan je hierin uitstekend adviseren. Maar hoe actief je hier ook mee aan de slag gaat, als ondernemer kan je dit soort risico’s nooit helemaal uitsluiten.

 

Inventaris

Elke onderneming heeft bedrijfsinventaris. Bij bouwbedrijven kan je denken aan machines en gereedschappen. Bij winkels aan schappen, stellingen en kassa’s. En bij een administratiekantoor aan het meubilair en computers.

 

Werk je met jouw onderneming vanuit huis, dan kan je afhankelijk van jouw verzekeraar de inventaris meeverzekeren op je privé inboedelverzekering. Anders is een zakelijke inventarisverzekering zeker geen slechte investering. Hiermee verzeker je de inventaris tegen schade, zodat omzetverlies tot het minimum wordt beperkt!

 

Goederen

Niet elke onderneming heeft goederen. Dit is bijvoorbeeld het geval als jouw onderneming diensten levert. Maar neem nu een traditionele winkel, die heeft goederen in de schappen liggen en een voorraad in het magazijn. De boer heeft kostbaar vee in de wei rondlopen en zijn oogstproducten in de schuur opgeslagen. 

 

Als het voor jouw onderneming betekent dat je door schade aan de (deel)goederen tijdelijk je werkzaamheden niet volledig kan uitvoeren of jouw onderneming zelfs in gevaar brengt, is een goederenverzekering zeker een must! Een risicoanalyse zal dit ook uitwijzen.

 

Welke dekkingen zijn er mogelijk?

Een voorraad nieuwe telefoons wil je natuurlijk tegen diefstal verzekeren, maar voor een grote stapel suikerbieten is dit niet interessant. Afhankelijk van de risicoanalyse en op basis van jouw wensen als ondernemer, heb je de keuze uit diverse dekkingen.

 

Met een (kale) branddekking zijn de gevolgen van brand, ontploffing en blikseminslag verzekerd. Deze dekking kan desgewenst uitgebreid worden met stormschade.

 

De meeste inventarissen en goederen verzekeren wij op basis van een uitgebreide dekking. Met deze dekking ben je niet alleen voor de standaardrisico’s als brand en storm verzekerd, maar ook voor diverse waterschades, diefstal en vandalisme.

 

In uitzonderlijke gevallen kan een extra uitgebreide dekking gewenst zijn. Onder andere schroeien, zengen, smelten en inductie zijn dan eveneens verzekerd.

 

Wij willen je graag helpen bij het vinden van een passende inventaris/goederenverzekering tegen een eerlijke premie.