Rechtsbijstandverzekering

In iedere onderneming zijn bepaalde bedrijfsrisico’s aanwezig. Het kan voorkomen dat een klant niet betaald. Of dat de leverancier zijn garantieverplichting niet nakomt. Wellicht verwaarloost de verhuurder het onderhoud aan het bedrijfsgebouw, waardoor je jouw werk niet goed kan doen. In al dat soort gevallen wil je de schade natuurlijk op de veroorzaker verhalen.

 

Zo kunnen alledaagse zaken flink uit de hand lopen en ontaarden in juridische conflicten. Soms met zeer ingrijpende gevolgen. Je kan natuurlijk zelf gaan procederen, maar de kosten hiervan zijn vooraf niet te overzien en zullen je er veelal van weerhouden een procedure te starten.

 

De rechtsbijstandsverzekering bied je het recht op juridische hulp op een aantal van tevoren overeengekomen punten. Veelal krijg je hulp van deskundige juristen, maar in sommige gevallen mag je ook zelf een advocaat inschakelen. Als het nodig is wordt er geprocedeerd om jouw gelijk te halen. Zo blijf je nooit met het gevoel zitten dat het wellicht anders had gekund.


In een persoonlijk gesprek willen we je graag verder informeren over het nut en de verzekeringsmogelijkheden van een rechtsbijstandsverzekering voor jouw onderneming.