Afhandelen autoschade wordt eenvoudiger

Autoverzekeraars gaan een regeling invoeren waardoor het makkelijker wordt om schades aan motorrijtuigen snel af te handelen. Zodra de regeling ingaat, kan een benadeelde verzekerde zijn schade direct claimen bij zijn eigen verzekeraar.

 

Nu moeten zij hun schade meestal zelf verhalen op de verzekeraar van de veroorzaker. Het gaat bij deze regeling om schades aan voertuigen van particulieren die een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) hebben.

 

Medio 2021

Straks kunnen consumenten hiervoor dus ook bij hun eigen autoverzekeraar terecht. Die verhaalt de schade op haar beurt op de verzekeraar van de veroorzaker. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft inmiddels toestemming gegeven voor deze werkwijze. Naar verwachting gaat de regeling medio 2021 in.

 

Snellere afhandeling
Verzekeringsmaatschappijen zijn blij met deze nieuwe mogelijkheid. In de praktijk merken ze dat consumenten het liefst door hun eigen verzekeraar worden geholpen als ze schade hebben. Verder verwachten ze dat het directe contact voor een snellere schade-afhandeling zorgt.

 

Meer informatie
Wil je meer weten over deze regeling of heb je een andere vraag over een lopende of nieuwe autoverzekering? Neem dan gerust even contact met ons op.