Ben je nog goed en passend verzekerd?

Je hebt je ooit goed verzekerd en schenkt daarom geen aandacht meer aan je polissen. Maar verzekeringen veranderen en jouw risico’s ook. Wat ooit een prima keuze was, kan nu een verzekering zijn die onnodig duur is of onvoldoende dekking geeft. Wij checken graag jouw verzekeringspakket en adviseren je over verbeteringen.

 

Heel wat bedrijven hebben de premies van hun verzekeringen de afgelopen tijd zien stijgen. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Marsh. Een premiestijging op zich is al een reden om ons te vragen of je nog goed zit bij jouw huidige verzekeraar. Maar niet alleen de prijs is bepalend. Waar letten wij nog meer op als we je adviseren over de best passende verzekeringsoplossingen?

Passende voorwaarden

Bij het verlengen van je verzekering kan blijken dat de voorwaarden verslechterd zijn. De dekking is bijvoorbeeld minder ruim of het eigen risico is hoger. Ook kan de verzekeraar de eisen hebben aangescherpt om de risico’s te beperken. Het is belangrijk om naar het totaalplaatje te kijken. Wat verandert er precies voor jou? Ben je nog voldoende en goed verzekerd? En welke financiële gevolgen hebben de veranderingen? In het ergste geval heb je een duurdere verzekering terwijl de voorwaarden verslechterd zijn. Dan is het echt zaak om ons te vragen of een andere verzekeraar je iets beters te bieden heeft.

Veranderingen in jouw bedrijf

Met jouw verzekeringen dek je bedrijfsrisico’s af. Maar je onderneming is in beweging. Misschien groeit jouw zaak, koop je nieuwe machines en apparatuur of betrek je een ander pand. Je kunt nieuwe medewerkers aantrekken of andere bedrijfsactiviteiten starten. Je verhuist naar een ander pand of je gaat zaken doen over de grens. Bespreek die veranderingen altijd met ons, want vaak hebben ze gevolgen voor je verzekeringen. Bedenk dat ook andere ontwikkelingen impact hebben op jouw bedrijf. Denk maar aan de sterk gestegen energieprijzen, nieuwe technologieën of gewijzigde wet- en regelgeving. Wat betekent dat voor jouw risico’s? Misschien ben je genoodzaakt maatregelen te treffen en daar kunnen ook weer risico’s aan zitten.

Regelmatige check

Wat verzeker je? Dat hangt af van jouw risico’s en je mogelijkheden om die zelf te dragen. Risicobeheer dus. Waar verzeker je het risico? Dat hangt af van wat een verzekeraar jou te bieden heeft. Die twee vragen moeten steeds opnieuw gesteld worden om goed en voordelig verzekerd te blijven. Wij controleren daarom graag ruim voor de verlenging van je verzekeringen hoe het zit met jouw risico’s en of je misschien ergens anders beter af bent. Neem contact op ons kantoor om afspraken te maken over een regelmatige verzekeringscheck.